Рецепти
Кремаста чорба од печурки Ана Ѓорова

Одлично вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(200 Грама)

Буковка (печурка)(200 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Рузмарин(1 Гранче)

Путер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Шампињоните исечкајте ги на четвртини, а буковката на парчиња. Пржете ги во тава со растопен путер со повремено мешање. Додајте им сол и бибер.
  2. Во тавата додајте брашно, промешајте, а потоа налејте вода, рузмарин и зачини по вкус. Мешајте ја чорбата постојано додека не се згусне.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: