Рецепти
Кремаста чорба од печурки Ана Ѓорова

Одлично вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(200 Грама)

Буковка (печурка)(200 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Рузмарин(1 Гранче)

Путер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Шампињоните исечкајте ги на четвртини, а буковката на парчиња. Пржете ги во тава со растопен путер со повремено мешање. Додајте им сол и бибер.
  2. Во тавата додајте брашно, промешајте, а потоа налејте вода, рузмарин и зачини по вкус. Мешајте ја чорбата постојано додека не се згусне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: