Рецепти
Кремаста салата со бело вино Ана Ѓорова

Кремаста салата што е одлично предјадење за со разни печива, пити, кифли и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Сирење(300 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Кисела павлака(360 Грама)

Бело вино(200 Милилитри)

Ореви(или кикирики 100 грама )

Ориз(200 Грама)

Шунка(300 Грама)

Мајонез(250 Грама)

Морков(1 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Две чешниња лук и кромидот ситно се сечкаат и се пржат на загреано масло во тенџере на оган.
  2. Откако ќе омекнат, се додава оризот и ренданиот морков.
  3. Откако оризот ќе се запржи, се додава белото вино и 300 мл вода.
  4. Се зачинува со бибер и сол и се вари додека течноста да испари.
  5. Преостанатиот лук се гмечи и се меша со дробеното сирење, мелените ореви (или кикирики) и исечканата шунка.
  6. Сето тоа добро се меша и се додава изладената содржина од тенџерето со ориз, киселата павлака и мајонезот и салатата се меша.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: