Рецепти
Кремасто ризото со лосос Ана Ристеска

Одлична вечера за сите љубители на морската храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(250 Грама)

Паштета од лосос(100 Грама)

Лосос чаден(50 Грама)

Кромид(1 мала Главица)

Бело вино(1/2 Чаша)

Доматно пире(1 Кафена лажица)

Коцка за супа-бујон(1 Литар)

Лимон(1 )

Путер(20 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Пржете го исечканиот кромид 2-3 минути на путер и додајте една кутлача вода. Додајте го оризот и пржете го половина минута мешајќи го.
  2. Полијте го со виното, оставете го да испари, па додајте го и доматното пире и варете го оризот полевајќи го со врелата супа.
  3. На крајот на варењето додајте ја паштетата од лосос и добро измешајте го оризот. Сервирајте го со по едно тенко парче чаден лосос.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: