Рецепти
Кремасто ризото со лосос Ана Ристеска

Одлична вечера за сите љубители на морската храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(250 Грама)

Паштета од лосос(100 Грама)

Лосос чаден(50 Грама)

Кромид(1 мала Главица)

Бело вино(1/2 Чаша)

Доматно пире(1 Кафена лажица)

Коцка за супа-бујон(1 Литар)

Лимон(1 )

Путер(20 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Пржете го исечканиот кромид 2-3 минути на путер и додајте една кутлача вода. Додајте го оризот и пржете го половина минута мешајќи го.
  2. Полијте го со виното, оставете го да испари, па додајте го и доматното пире и варете го оризот полевајќи го со врелата супа.
  3. На крајот на варењето додајте ја паштетата од лосос и добро измешајте го оризот. Сервирајте го со по едно тенко парче чаден лосос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: