Рецепти
Кременадли на хартија (хроно) Ана Ристеска

Одличен ручек или вечера доколку ја почитувате хроно исхраната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Зачинете ги кременадлите по вкус и посипете ги малку со мелена лута пиперка (по желба). Загрејте масло, додајте црн пипер и зрно ловоров лист и полека ставете го месото. Пржете ги кременадлите неколку минути да заруменат од двете страни и да добијат убава коричка.
  2. Од хартијата за печење исечете 4 поголеми квадрати и на средина ставете по една кременадла.
  3. Исечете ја пиперката на ленти и наредете ја покрај месото. Кромидот исечете го на осминки и наредете го во близина на зеленчукот. Потоа полијте со маслото во кое се пржеле кременадлите и завиткајте ги во хартија. Убаво наместете ги краевите од хартија да не се отворат за време на печењето.
  4. Наредете ги на плех и печете ги на 200 степени околу 30 минути. Пред крај на печењето отворете ја хартијата за месото убаво да се запече.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: