Рецепти
Кременадли на хартија (хроно) Ана Ристеска

Одличен ручек или вечера доколку ја почитувате хроно исхраната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Зачинете ги кременадлите по вкус и посипете ги малку со мелена лута пиперка (по желба). Загрејте масло, додајте црн пипер и зрно ловоров лист и полека ставете го месото. Пржете ги кременадлите неколку минути да заруменат од двете страни и да добијат убава коричка.
  2. Од хартијата за печење исечете 4 поголеми квадрати и на средина ставете по една кременадла.
  3. Исечете ја пиперката на ленти и наредете ја покрај месото. Кромидот исечете го на осминки и наредете го во близина на зеленчукот. Потоа полијте со маслото во кое се пржеле кременадлите и завиткајте ги во хартија. Убаво наместете ги краевите од хартија да не се отворат за време на печењето.
  4. Наредете ги на плех и печете ги на 200 степени околу 30 минути. Пред крај на печењето отворете ја хартијата за месото убаво да се запече.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: