Рецепти
Крцкави пилешки крилца
Превкусен и едноставен рецепт за крцкави, печени пилешки крилца за вистинските гурмани
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Ситно исечкајте ги игличките рузмарин. Измијте ги и исушете ги со крпа крилцата, па извалкајте ги во сечканиот рузмарин.
- Потоа ставете ги во еден слој во тава, полијте ги со пивото и маслото и зачинете ги со сол и бибер.
- Печете ги 20 минути на 200 степени. Вртете ги повремено за да добијат убава боја насекаде. Потоа зголемете ја температурата на 250 степени и печете ги уште 15 минути додека да станат крцкави.
- Извадете ги крилцата од рерна и оставете ги да се подоладат. Завиткајте ги краевите со алуминиумска фолија за крилцата да може да се јадат со раце. Сервирајте ги со компири.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во