Рецепти
Крцкави пилешки крилца Ана Ѓорова

Превкусен и едноставен рецепт за крцкави, печени пилешки крилца за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(16 )

Рузмарин(2 Гранчиња)

Пиво(2 Децилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ситно исечкајте ги игличките рузмарин. Измијте ги и исушете ги со крпа крилцата, па извалкајте ги во сечканиот рузмарин.
  2. Потоа ставете ги во еден слој во тава, полијте ги со пивото и маслото и зачинете ги со сол и бибер.
  3. Печете ги 20 минути на 200 степени. Вртете ги повремено за да добијат убава боја насекаде. Потоа зголемете ја температурата на 250 степени и печете ги уште 15 минути додека да станат крцкави.
  4. Извадете ги крилцата од рерна и оставете ги да се подоладат. Завиткајте ги краевите со алуминиумска фолија за крилцата да може да се јадат со раце. Сервирајте ги со компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: