Рецепти
Крцкави пилешки крилца Ана Ѓорова

Превкусен и едноставен рецепт за крцкави, печени пилешки крилца за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(16 )

Рузмарин(2 Гранчиња)

Пиво(2 Децилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ситно исечкајте ги игличките рузмарин. Измијте ги и исушете ги со крпа крилцата, па извалкајте ги во сечканиот рузмарин.
  2. Потоа ставете ги во еден слој во тава, полијте ги со пивото и маслото и зачинете ги со сол и бибер.
  3. Печете ги 20 минути на 200 степени. Вртете ги повремено за да добијат убава боја насекаде. Потоа зголемете ја температурата на 250 степени и печете ги уште 15 минути додека да станат крцкави.
  4. Извадете ги крилцата од рерна и оставете ги да се подоладат. Завиткајте ги краевите со алуминиумска фолија за крилцата да може да се јадат со раце. Сервирајте ги со компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: