Рецепти
Крцкави пилешки крилца Ана Ѓорова

Превкусен и едноставен рецепт за крцкави, печени пилешки крилца за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(16 )

Рузмарин(2 Гранчиња)

Пиво(2 Децилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ситно исечкајте ги игличките рузмарин. Измијте ги и исушете ги со крпа крилцата, па извалкајте ги во сечканиот рузмарин.
  2. Потоа ставете ги во еден слој во тава, полијте ги со пивото и маслото и зачинете ги со сол и бибер.
  3. Печете ги 20 минути на 200 степени. Вртете ги повремено за да добијат убава боја насекаде. Потоа зголемете ја температурата на 250 степени и печете ги уште 15 минути додека да станат крцкави.
  4. Извадете ги крилцата од рерна и оставете ги да се подоладат. Завиткајте ги краевите со алуминиумска фолија за крилцата да може да се јадат со раце. Сервирајте ги со компири.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: