Рецепти
Крцкави пилешки крилца Ана Ѓорова

Превкусен и едноставен рецепт за крцкави, печени пилешки крилца за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(16 )

Рузмарин(2 Гранчиња)

Пиво(2 Децилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ситно исечкајте ги игличките рузмарин. Измијте ги и исушете ги со крпа крилцата, па извалкајте ги во сечканиот рузмарин.
  2. Потоа ставете ги во еден слој во тава, полијте ги со пивото и маслото и зачинете ги со сол и бибер.
  3. Печете ги 20 минути на 200 степени. Вртете ги повремено за да добијат убава боја насекаде. Потоа зголемете ја температурата на 250 степени и печете ги уште 15 минути додека да станат крцкави.
  4. Извадете ги крилцата од рерна и оставете ги да се подоладат. Завиткајте ги краевите со алуминиумска фолија за крилцата да може да се јадат со раце. Сервирајте ги со компири.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: