Рецепти
Крцкави полнети палачинки Ана Ѓорова

Палачинките може да ги направите за вечера или како предјадење за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Млеко(700 Милилитри)

Брашно(400 Грама)

Шунка(300 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Биено сирење(100 Грама)

Урда(250 Грама)

Кисела павлака(500 Грама)

Свеж магдонос

Мајонез(2 Супени лажици)

Лебни трошки(200 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

Палачинки:

  1. Четири јајца се матат со миксер.
  2. Наизменично се додава од млекото и брашното за да се добие смеса со густина на јогурт.
  3. Потоа со црпалка се истура во намастено тефлонско тавче и се пржат палачинки од двете страни. Со оваа смеса излегуваат околу 30 палачинки.

Фил:

  1. Кашкавалот и сирењето се рендаат, а шунката се сечка на ситни коцки.
  2. Урдата се меша со павлаката и со мајонезот и во неа се мешаат и другите состојки.
  3. На крај се додава и ситно сечкан магдонос.

Финална постапка:

  1. Готовите палачинки се полнат со филот, но се внимава да не истече филот при пржењето.
  2. Вака приготвените палачинки се потопуваат во останатите 4 матени јајца, а потоа во лебни трошки и се пржат во врело масло.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: