Рецепти
Крцкави полнети палачинки
Палачинките може да ги направите за вечера или како предјадење за гостите
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(8 )
Млеко(700 Милилитри)
Брашно(400 Грама)
Шунка(300 Грама)
Кашкавал(150 Грама)
Биено сирење(100 Грама)
Урда(250 Грама)
Кисела павлака(500 Грама)
Мајонез(2 Супени лажици)
Лебни трошки(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
Палачинки:
- Четири јајца се матат со миксер.
- Наизменично се додава од млекото и брашното за да се добие смеса со густина на јогурт.
- Потоа со црпалка се истура во намастено тефлонско тавче и се пржат палачинки од двете страни. Со оваа смеса излегуваат околу 30 палачинки.
Фил:
- Кашкавалот и сирењето се рендаат, а шунката се сечка на ситни коцки.
- Урдата се меша со павлаката и со мајонезот и во неа се мешаат и другите состојки.
- На крај се додава и ситно сечкан магдонос.
Финална постапка:
- Готовите палачинки се полнат со филот, но се внимава да не истече филот при пржењето.
- Вака приготвените палачинки се потопуваат во останатите 4 матени јајца, а потоа во лебни трошки и се пржат во врело масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во