Рецепти
Крцкави шкампи Ана Ѓорова

Рецепт за шкампи подготвени на јапонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шкампи(500 Грама)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Белка од јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Шкампите измијте ги и исушете ги.
  2. Потоа наросете ги со лук во прав, прелијте ги со маслиново масло и добро измешајте ги за да упијат зачините во нив.
  3. Белката од јајцето убаво изматете ја со вилушка додека не добиете бела пена, па додајте сол, една лажица брашно и ситно исечкан лук и мешајте додека додека не добиете убава смеса.
  4. Сите шкампи тркалајте ги во смесата, а потоа во тава со повеќе врело масло, испржете ги додека не добијат светложолта боја.
  5. Кога ќе бидат готови, прелијте ги со сок од лимон и гарнир по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: