Рецепти
Крцкави шкампи Ана Ѓорова

Рецепт за шкампи подготвени на јапонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шкампи(500 Грама)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Белка од јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Шкампите измијте ги и исушете ги.
  2. Потоа наросете ги со лук во прав, прелијте ги со маслиново масло и добро измешајте ги за да упијат зачините во нив.
  3. Белката од јајцето убаво изматете ја со вилушка додека не добиете бела пена, па додајте сол, една лажица брашно и ситно исечкан лук и мешајте додека додека не добиете убава смеса.
  4. Сите шкампи тркалајте ги во смесата, а потоа во тава со повеќе врело масло, испржете ги додека не добијат светложолта боја.
  5. Кога ќе бидат готови, прелијте ги со сок од лимон и гарнир по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: