Рецепти
Крцкави шкампи Ана Ѓорова

Рецепт за шкампи подготвени на јапонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шкампи(500 Грама)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Белка од јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Шкампите измијте ги и исушете ги.
  2. Потоа наросете ги со лук во прав, прелијте ги со маслиново масло и добро измешајте ги за да упијат зачините во нив.
  3. Белката од јајцето убаво изматете ја со вилушка додека не добиете бела пена, па додајте сол, една лажица брашно и ситно исечкан лук и мешајте додека додека не добиете убава смеса.
  4. Сите шкампи тркалајте ги во смесата, а потоа во тава со повеќе врело масло, испржете ги додека не добијат светложолта боја.
  5. Кога ќе бидат готови, прелијте ги со сок од лимон и гарнир по желба.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: