Рецепти
Ладна супа од цвекло и краставица Ана Ѓорова

Освежителна супа што е погодна за потоплите денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(2 средни )

Краставица(1 )

Пилешка супа(1 Чаша)

Грчки јогурт(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Цвеклото сварете го, излупете го и исечете го на коцкички.
  2. Краставицата исечете ја и извадете ѝ ги семките.
  3. Настрана сварете пилешка супа од коцката.
  4. Потоа во блендер ставете го зеленчукот заедно со 1 чаша од пилешката супа, јогуртот, свежо исцедениот сок од лимон, шеќерот и убаво изблендирајте ги состојките. Зачинете со сол и бибер.
  5. Оставете ја да се олади, па потоа ставете ја 4 часа во фрижидер или најдобро преку ноќ. Супата послужете ја ладна со гарнир од павлака и со свеж копар.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: