Рецепти
Ладна полска супа од домати Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(4 несолени доколку се стават во вода )

Лук(3 Чешниња)

Масло(4 Кафени лажици)

'Ржан леб(3 Парчиња)

Чили пиперка(3-4 )

Сол

Бибер

Шеќер

Домат(1 ипол Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Краставиците се сечат на ситно на коцки.
  2. Доматот се става на сито. Се полива со врела вода, а потоа со ладна вода и се лупи. Потоа се сече и миксира.
  3. Се додават краставиците, пасираниот лук и масло.
  4. Од печивото се вадат корките од лебот се поливат со половина чаша вода и се остават да отстојат 15 минути.
  5. Лебот од водата се ситни со прсти и заедно со водата се става во супа.
  6. Супата се меша со 2 чаши вода, се додава сол, бибер и шеќер се остава да се олади.
  7. Се мие и се сече ситно млад кромид и чили и се служат одозгора со супата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: