Рецепти
Ладни ролати од леб Ана Ѓорова

Одлични за ладно предјадење со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Мајонез(3 Супени лажици)

Пршута(50 Грама)

Зелени маслинки(80 Грама)

Крем сирење(80 Грама)

Шунка(50 Грама)

Рукола(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути + 30 минути во фрижидер

  1. На парчињата бел леб (за клуб сендвичи) исечете им ја корката и израмнете ги со сукало убаво да се сплеснат.
  2. Потоа премачкајте на едно парче од мајонезот, а на останатите од крем сирењето.
  3. Ставете од шунката и од пршутата, маслинките (или маринирани печурки) и руколата.
  4. Внимателно свиткајте го лепчето во ролат и постапката повторете ја со останатите состојки.
  5. Така свитканите ролати обвиткајте ги во проѕирна фолија и оставете ги 30 минути во фрижидер.
  6. Извадете ги од фрижидер, исечете ги на тркалца и веднаш послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: