Рецепти
Лате со јаболко и цимет Ана Ѓорова

Брз, лесен и одличен утрински пијалак

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(или било какво по желба 1 чаша )

Црн чај(1 ќесичка )

Јаболко(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Цимет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Јаболкото излупете го, исчистете го од семките и дршките и исечкајте го на коцки.
  2. Во тенџере на оган загрејте ги млекото, ќесичката чај, јаболкото и медот околу 6 минути или додека ќесичката чај се раствори во течноста.
  3. Кога млекото ќе ја добие посакуваната температура, оставете го тенџерето поклопено да отстои 10-тина минути.
  4. Потоа исцедете ја течноста преку цедалка во чаша и одозгора наросете со цимет по вкус.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: