Рецепти
Лазањи со спанаќ и печурки Ана Ѓорова

Вкусни вегетаријански лазањи за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(1 Пакување)

Спанаќ(1 Килограм)

Свежи шампињони(300-400 Грама)

Млеко(400 Милилитри)

Кисела павлака(200-300 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Кашкавал(100 Грама)

Масло

Сол

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава на масло се пропржуваат сечканите шампињони и кога убаво ќе заруменат се додава брашното. Се меша додека смесата зарумени, па се додава млекото за да се добие густа смеса.
  2. Се трга од оган и се додаваат павлаката, сол, бибер и вегета и се меша.
  3. Лазањите се ставаат во загреана вода една по една. Се оставаат 1-2 минути и потоа се цедат.
  4. Во друг сад со загреана вода се става спанаќот да омекне, а потоа се сечка.
  5. Огноотпорен сад се премачкува со масло, па се става смесата со печурки, се редат лазањите една до друга, па пак од смесата и се додава спанаќот. Постапката се повторува додека се потрошат состојките.
  6. Одозгора се ренда кашкавалот и лазањите се ставаат да се печат во загреана рерна на 200 степени, околу 30 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: