Рецепти
Лазањи со спанаќ и печурки Ана Ѓорова

Вкусни вегетаријански лазањи за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(1 Пакување)

Спанаќ(1 Килограм)

Свежи шампињони(300-400 Грама)

Млеко(400 Милилитри)

Кисела павлака(200-300 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Кашкавал(100 Грама)

Масло

Сол

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава на масло се пропржуваат сечканите шампињони и кога убаво ќе заруменат се додава брашното. Се меша додека смесата зарумени, па се додава млекото за да се добие густа смеса.
  2. Се трга од оган и се додаваат павлаката, сол, бибер и вегета и се меша.
  3. Лазањите се ставаат во загреана вода една по една. Се оставаат 1-2 минути и потоа се цедат.
  4. Во друг сад со загреана вода се става спанаќот да омекне, а потоа се сечка.
  5. Огноотпорен сад се премачкува со масло, па се става смесата со печурки, се редат лазањите една до друга, па пак од смесата и се додава спанаќот. Постапката се повторува додека се потрошат состојките.
  6. Одозгора се ренда кашкавалот и лазањите се ставаат да се печат во загреана рерна на 200 степени, околу 30 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: