Рецепти
Лазањи со тиква Ана Ѓорова

Вкусни и ароматични лазањи со варена тиква и бешамел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(500 Грама)

Тиква(1 Килограм)

Рузмарин(3 Гранчиња)

Лук(1 Чешне)

Рендан пармезан(40 Грама)

Бистра зеленчукова супа(100 Милилитри)

Маслиново масло(50 Грама)

Сол

Бибер

Млеко(500 Грама)

Путер(50 Грама)

Брашно(50 Грама)

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тиквата преполовете ја, излупете ја и извадете ѝ ги семките, а потоа исечете ја на коцки.
  2. Чешнето лук преполовете го и пржете го со малку масло заедно со исечканиот рузмарин.
  3. Извадете го чешнето лук и додајте една кутлача од готовата зеленчукова супа. Почекајте смесата да проврие, па додајте ја тиквата и гответе околу 15 минути на умерен оган додека омекне. Додавајте по потреба уште супа.
  4. Во меѓувреме во тенџере стоплете го млекото и додајте го морското оревче, претходно растопениот путер и брашното. Гответе на умерен оган и мешајте со жица за да не се направат грутки.
  5. Во огноотпорен сад распоредете со лажица од сосот со млеко, потоа наредете листови лазања и на крај смесата со тиква. Повторете ја постапката додека го потрошите материјалот и завршете со слој лазања.
  6. Печете ја лазањата во загреана рерна на 180°C околу 20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: