Рецепти
Лазањи со тиква Ана Ѓорова

Вкусни и ароматични лазањи со варена тиква и бешамел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(500 Грама)

Тиква(1 Килограм)

Рузмарин(3 Гранчиња)

Лук(1 Чешне)

Рендан пармезан(40 Грама)

Бистра зеленчукова супа(100 Милилитри)

Маслиново масло(50 Грама)

Сол

Бибер

Млеко(500 Грама)

Путер(50 Грама)

Брашно(50 Грама)

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тиквата преполовете ја, излупете ја и извадете ѝ ги семките, а потоа исечете ја на коцки.
  2. Чешнето лук преполовете го и пржете го со малку масло заедно со исечканиот рузмарин.
  3. Извадете го чешнето лук и додајте една кутлача од готовата зеленчукова супа. Почекајте смесата да проврие, па додајте ја тиквата и гответе околу 15 минути на умерен оган додека омекне. Додавајте по потреба уште супа.
  4. Во меѓувреме во тенџере стоплете го млекото и додајте го морското оревче, претходно растопениот путер и брашното. Гответе на умерен оган и мешајте со жица за да не се направат грутки.
  5. Во огноотпорен сад распоредете со лажица од сосот со млеко, потоа наредете листови лазања и на крај смесата со тиква. Повторете ја постапката додека го потрошите материјалот и завршете со слој лазања.
  6. Печете ја лазањата во загреана рерна на 180°C околу 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: