Рецепти
Леб од чоколадо и банана Ана Ѓорова

За овој рецепт може да искористите што позрели банани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зрела банана(2 )

Несолен путер(8 Супени лажици)

Кафеав шеќер(4 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Нискомаслена павлака(0.5 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Брашно(1.5 Чаша)

Какао(2 Чаши)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт ви се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете ги исечканите банани, путерот, шеќерот и солта во тенџере да се сварат околу 3-5 минути и мешајте.
  2. Во друг сад, додадете го брашното, какаото во прав и сода бикарбоната и промешајте.
  3. Откога бананите ќе се оладат, додадете ги јајцата, павлаката и екстрактот од ванила и добро промешајте или ставете ги во блендер и изблендирајте.
  4. Потоа, во смесата со бананите додадете ја смесата со брашното и со лажица малку промешајте.
  5. Добиената смеса распоредете ја во тава за печење и печете 40-50 минути на 170 степени.

 

Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: