Рецепти
Леб од чоколадо и банана Ана Ѓорова

За овој рецепт може да искористите што позрели банани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зрела банана(2 )

Несолен путер(8 Супени лажици)

Кафеав шеќер(4 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Нискомаслена павлака(0.5 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Брашно(1.5 Чаша)

Какао(2 Чаши)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт ви се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете ги исечканите банани, путерот, шеќерот и солта во тенџере да се сварат околу 3-5 минути и мешајте.
  2. Во друг сад, додадете го брашното, какаото во прав и сода бикарбоната и промешајте.
  3. Откога бананите ќе се оладат, додадете ги јајцата, павлаката и екстрактот од ванила и добро промешајте или ставете ги во блендер и изблендирајте.
  4. Потоа, во смесата со бананите додадете ја смесата со брашното и со лажица малку промешајте.
  5. Добиената смеса распоредете ја во тава за печење и печете 40-50 минути на 170 степени.

 

Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: