Рецепти
Леб од морков и ананас Ана Ѓорова

Овој рецепт е одличен за луѓе со А крвна група

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(330 Грама)

Масло(1 Чаша)

Шеќер(280 Грама)

Јајце(4 )

Рендан морков(2 Чаши)

Ананас во конзерва(230 Грама)

Прашок за печиво(2.5 Кафени лажици)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Морско оревче(0.5 Кафена лажица)

Цимет(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Измешајте ги сувите состојки и тргнете ги на страна.
  2. Во друг сад измешајте ги маслото и јајцата со електричен миксер.
  3. Додајте ги морковите и ананасот.
  4. Во оваа смеса додајте ја смесата со сувите состојки и мешајте уште 2 минути.
  5. Печете на 350 °C околу 35-40 минути.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: