Рецепти
Леб од морков и ананас Ана Ѓорова

Овој рецепт е одличен за луѓе со А крвна група

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(330 Грама)

Масло(1 Чаша)

Шеќер(280 Грама)

Јајце(4 )

Рендан морков(2 Чаши)

Ананас во конзерва(230 Грама)

Прашок за печиво(2.5 Кафени лажици)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Морско оревче(0.5 Кафена лажица)

Цимет(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Измешајте ги сувите состојки и тргнете ги на страна.
  2. Во друг сад измешајте ги маслото и јајцата со електричен миксер.
  3. Додајте ги морковите и ананасот.
  4. Во оваа смеса додајте ја смесата со сувите состојки и мешајте уште 2 минути.
  5. Печете на 350 °C околу 35-40 минути.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: