Рецепти
Леб од морков и ананас Ана Ѓорова

Овој рецепт е одличен за луѓе со А крвна група

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(330 Грама)

Масло(1 Чаша)

Шеќер(280 Грама)

Јајце(4 )

Рендан морков(2 Чаши)

Ананас во конзерва(230 Грама)

Прашок за печиво(2.5 Кафени лажици)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Морско оревче(0.5 Кафена лажица)

Цимет(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Измешајте ги сувите состојки и тргнете ги на страна.
  2. Во друг сад измешајте ги маслото и јајцата со електричен миксер.
  3. Додајте ги морковите и ананасот.
  4. Во оваа смеса додајте ја смесата со сувите состојки и мешајте уште 2 минути.
  5. Печете на 350 °C околу 35-40 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: