Рецепти
Леб полнет со брокули Ана Ристеска

Едноставен рецепт, одличен за романтична вечера со чаша црвено или бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Брокула(1 Килограм)

Лук(1 Чешне)

Крем сирење(250 Грама)

Домат(печени 60 Грама)

Урда(50 Грама)

Црни маслинки(40 Грама)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Варете ги брокулите 6-7 минути во зовриена и посолена вода. Исцедете ги и пржете ги во тава на масло задно со лукот, 5 минути.
  2. Посолете ги, додајте го исечканото луто пиперче и изматете ги со сирењето и урдата. Исечкајте ги доматите, исцедете ги и додајте ги на кремот од брокули, заедно со исечканите маслинки.
  3. Поделете ја векната на 2 дела, извадете ја средината оставајќи ја само кората, па наполнете ја со смесата.
  4. Завиткајте го лебот во фолија и држете го во замрзнувач половина час пред да го исечете на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: