Рецепти
Лесна палачинка Ана Ѓорова

Вкусна печена палачинка како одлична идеја за брза вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Сол(малку )

Млеко(200 Милилитри)

Брашно(7 Супени лажици)

Масло(1 мала шолја )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Јајцата се матат со миксер и се додава малку сол, млекото и брашното. Повторно се мати со миксер за смесата да се изедначи.
  2. Во плех се става 1 шолјичка масло и се загрева до горење (да биде многу врело маслото).
  3. Плехот се вади од рерна и во него се истура течноста.
  4. Се пече на 220 степени околу 10 минути.
  5. Филот може да биде и благ и солен. За солена палачинка измешајте 1 кисела павлака, рендана шунка, рендано сирење и 5-6 рендани кисели краставички. За благ фил премачкајте еурокрем или џем.
  6. Свиткајте ја палачинката во ролна и исечете ја на парчиња.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: