Рецепти
Лесна палачинка
Вкусна печена палачинка како одлична идеја за брза вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(2 )
Сол(малку )
Млеко(200 Милилитри)
Брашно(7 Супени лажици)
Масло(1 мала шолја )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Јајцата се матат со миксер и се додава малку сол, млекото и брашното. Повторно се мати со миксер за смесата да се изедначи.
- Во плех се става 1 шолјичка масло и се загрева до горење (да биде многу врело маслото).
- Плехот се вади од рерна и во него се истура течноста.
- Се пече на 220 степени околу 10 минути.
- Филот може да биде и благ и солен. За солена палачинка измешајте 1 кисела павлака, рендана шунка, рендано сирење и 5-6 рендани кисели краставички. За благ фил премачкајте еурокрем или џем.
- Свиткајте ја палачинката во ролна и исечете ја на парчиња.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во