Рецепти
Летен пудинг Ана Ристеска

Без да месите тесто и без печење, овој aнглиски овошен десерт е одличен за во летните денови.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(450 Грама)

Малини(6 Чаши)

Црвени рибизли(2 Чаши)

Капини(2 Чаши)

Шеќер(1 Чаша)

Цимет(3/4 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Маскарпоне сирење(170 Грама)

Хопла(1 Чаша)

Вода(1/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Наредете ги ѕидовите и дното на еден длабок сад со кришки леб, така што садот од нигде нема да наѕирка.
  2. Во тавче на средна температура ставете ги малините, црвените рибизли, боровинките, циметот, шеќерот и водата. Гответе ги додека овошките не омекнат и почнат да испуштаат сокови. Мешајте повремено и внимавајте смесата да не зоврие. Кога ќе завршите со готвење, тргнете го садот настрана околу 10 минути за да се олади
  3.  Вака оладениот фил, ставете го во садот обвиен со леб.
  4. Одозгора ставете уште неколку кришки леб за целосно да биде затворено и со некоја чинија која има помал дијаметар од садот притиснете го пудингот одозгора и во таа чинија ставете некој потежок предмет, како лименка на пример и ставете го садот да отстои во фрижидер преку ноќ.
  5. Утредента, измешајте ги маскапроне сирењето и хоплата со електричен миксер. Садот со пудингот извадете го од фрижидер, внимателно превртете го на чинија и послужете го со кремот од сирење и хопла.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: