Рецепти
Ладна крем супа со праз и компири Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(3 )

Бистра зеленчукова супа(3/4 Литар)

Кромид(1 Главица)

Праз(2 Парчиња)

Масло

Павлака(густа 150 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Го лупиме компирот, го миеме и го сечкаме на мали парчиња, па потоа го вариме во зеленчуковата супа додека омекне.
  2. Се чистат белите делови од празот и се сече на крукчиња.
  3. Излупениот кромид се сече заедно со празот, се пржи на масло, па се додава до компирот кој е во супата.
  4. Супата се остава да се олади.
  5.  Се става павлака и се миксира сè додека стане кремаста.
  6.  Се додава сол и бибер за вкус.
  7.  Супата пред послужување се лади во фрижидер.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: