Рецепти
Ладна крем супа со праз и компири Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(3 )

Бистра зеленчукова супа(3/4 Литар)

Кромид(1 Главица)

Праз(2 Парчиња)

Масло

Павлака(густа 150 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Го лупиме компирот, го миеме и го сечкаме на мали парчиња, па потоа го вариме во зеленчуковата супа додека омекне.
  2. Се чистат белите делови од празот и се сече на крукчиња.
  3. Излупениот кромид се сече заедно со празот, се пржи на масло, па се додава до компирот кој е во супата.
  4. Супата се остава да се олади.
  5.  Се става павлака и се миксира сè додека стане кремаста.
  6.  Се додава сол и бибер за вкус.
  7.  Супата пред послужување се лади во фрижидер.

 

Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: