Рецепти
Летна салата Ана Ристеска

Летна салата за летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(3 Главици)

Целер(2 Парчиња)

Морков(2 )

Зелка(5 Листови)

Бела репа(1 )

Јаболко(2 )

Марула(4 Листови)

Масло(5 Кафени лажици)

Сол(3 Кафени лажици)

Свеж сок од лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Целерот и кромидот исечкајте ги ситно, морковот исечкајте го на ленти и обарете го во вода 2 минути, а потоа исцедете го.
  2. Листовите од зелка попарете ги.
  3. Репата исечкајте ја на стапчиња и посолете ја, а по 10 минути исцедете ја од водата што ја испуштила.
  4. Јаболките исечкајте ги на тенки кругови и малку посолете ги.
  5. Маслото посолете го со сол и додајте сол од лимон.
  6. Помешајте ги зеленчукот и јаболките, потоа целата смеса ставете ја во чинија што претходно сте ја обложиле со листови од зелка.
  7. Посипете ситно исечкан магдонос и налејте со преливот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: