Рецепти
Летна салата Ана Ристеска

Летна салата за летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(3 Главици)

Целер(2 Парчиња)

Морков(2 )

Зелка(5 Листови)

Бела репа(1 )

Јаболко(2 )

Марула(4 Листови)

Масло(5 Кафени лажици)

Сол(3 Кафени лажици)

Свеж сок од лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Целерот и кромидот исечкајте ги ситно, морковот исечкајте го на ленти и обарете го во вода 2 минути, а потоа исцедете го.
  2. Листовите од зелка попарете ги.
  3. Репата исечкајте ја на стапчиња и посолете ја, а по 10 минути исцедете ја од водата што ја испуштила.
  4. Јаболките исечкајте ги на тенки кругови и малку посолете ги.
  5. Маслото посолете го со сол и додајте сол од лимон.
  6. Помешајте ги зеленчукот и јаболките, потоа целата смеса ставете ја во чинија што претходно сте ја обложиле со листови од зелка.
  7. Посипете ситно исечкан магдонос и налејте со преливот.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: