Рецепти
Летна салата Ана Ристеска

Летна салата за летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(3 Главици)

Целер(2 Парчиња)

Морков(2 )

Зелка(5 Листови)

Бела репа(1 )

Јаболко(2 )

Марула(4 Листови)

Масло(5 Кафени лажици)

Сол(3 Кафени лажици)

Свеж сок од лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Целерот и кромидот исечкајте ги ситно, морковот исечкајте го на ленти и обарете го во вода 2 минути, а потоа исцедете го.
  2. Листовите од зелка попарете ги.
  3. Репата исечкајте ја на стапчиња и посолете ја, а по 10 минути исцедете ја од водата што ја испуштила.
  4. Јаболките исечкајте ги на тенки кругови и малку посолете ги.
  5. Маслото посолете го со сол и додајте сол од лимон.
  6. Помешајте ги зеленчукот и јаболките, потоа целата смеса ставете ја во чинија што претходно сте ја обложиле со листови од зелка.
  7. Посипете ситно исечкан магдонос и налејте со преливот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: