Рецепти
Лигњи со магдонос и лук Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет од лигњи на едноставен и брз начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(1 Пакување)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Сечкан магдонос

Лук(4 Чешниња)

Бело вино(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Лигњите се чистат, се мијат и се цедат.
  2. Во пошироко тенџере се става масло и се редат лигњите една до друга. Се зачинуваат со сол, бибер, вегета и врз нив се распоредуваат сечканиот лук и магдонос.
  3. Тавата се покрива со капак и се става на рингла на тивок оган. Додека се пржат лигњите, не се мешаат – само се протресува тавчето.
  4. Се пржат додека не омекнат, 15-20 минути. Не смеат да се пржат долго бидејќи ќе станат тегави и ќе ја сменат бојата.
  5. За подобар вкус може да се додаде и бело вино и со него да се динстаат 10 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: