Рецепти
Лиснати ролнички Ана Ристеска

Интересно предјадење со суви сливи, сланина и фета сирење кое оди одлично во комбинација со крем салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(1 Пакување)

Суви сливи(12 Парчиња)

Димена сланина(12 Парчиња)

Фета сирење(12 коцки )

Рум(малку )

Жолчка од јајце(1 )

Ф‘стаци(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сувите сливи се мијат, се чистат од семки и се оставаат во малку рум да отстојат 30 минути.
  2. Секој лист од лиснатото тесто се развлекува на маса попрскана со брашно и се сече на шест дела. Исцедените сливи од рум ги полниме со парче фета сирење.
  3. На секоја лента од лиснатото тесто се става лист од сланината и полнета слива на едниот крај. Ги виткаме во ролат.
  4. Така добиените ролнички се редат во тава обложена со хартија за печење, ги премачкуваме со изматена жолчка и одозгора наросуваме со сечканите ‘фстаци. Печеме на средна температура додека тестото благо порумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: