Рецепти
Лиснати ролнички Ана Ристеска

Интересно предјадење со суви сливи, сланина и фета сирење кое оди одлично во комбинација со крем салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(1 Пакување)

Суви сливи(12 Парчиња)

Димена сланина(12 Парчиња)

Фета сирење(12 коцки )

Рум(малку )

Жолчка од јајце(1 )

Ф‘стаци(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сувите сливи се мијат, се чистат од семки и се оставаат во малку рум да отстојат 30 минути.
  2. Секој лист од лиснатото тесто се развлекува на маса попрскана со брашно и се сече на шест дела. Исцедените сливи од рум ги полниме со парче фета сирење.
  3. На секоја лента од лиснатото тесто се става лист од сланината и полнета слива на едниот крај. Ги виткаме во ролат.
  4. Така добиените ролнички се редат во тава обложена со хартија за печење, ги премачкуваме со изматена жолчка и одозгора наросуваме со сечканите ‘фстаци. Печеме на средна температура додека тестото благо порумени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: