Рецепти
Листови од чоколадо Ана Ѓорова

Одлична и креативна идеја за есенска декорација на Вашите омилени десерти!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(2 Пакувања)

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Одберете повеќе зелени листови со правилна форма и со убав облик.
  2. Чоколадото растопете го со малку путер по желба.
  3. Листовите намачкајте ги со чоколадото, вишокот чоколадо добро исцедете го и листовите наредете ги во поголем сад, па во замрзнувач за да се стегнат.
  4. Откако ќе се стегне чоколадото, се одвојува од листот и се декорира.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: