Рецепти
Локум бомбици Ана Ѓорова

Вкусни и лесни бомбички што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Локум(250 Грама)

Алва(таан 200 грама )

Мелени ореви(100 Грама)

Мелени бисквити(Плазма 150 грама )

Црно чоколадо(200 Грама)

Сок од портокал(цеден 50 мл )

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад ставете ги локумот и издробената таан алва.
  2. Замесете ги со рака, па постепено една по една додавајте ги преостанатите состојки: мелените ореви, мелените плазма бисквити, 100 г сечкано чоколадо и 50 мл сок од цеден портокал.
  3. Месете со дланките додека се изедначат состојките, потоа обликувајте бомбици со големина на орев.
  4. Во тенџере на оган искршете ги преостанатите 100 грама чоколадо, додајте 3 лажици масло за јадење и мешајте убаво да се растопи.
  5. Бомбиците извалкајте ги во топеното чоколадо и во чоколадни трошки по желба или со јатки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: