Рецепти
Локум бомбици Ана Ѓорова

Вкусни и лесни бомбички што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Локум(250 Грама)

Алва(таан 200 грама )

Мелени ореви(100 Грама)

Мелени бисквити(Плазма 150 грама )

Црно чоколадо(200 Грама)

Сок од портокал(цеден 50 мл )

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад ставете ги локумот и издробената таан алва.
  2. Замесете ги со рака, па постепено една по една додавајте ги преостанатите состојки: мелените ореви, мелените плазма бисквити, 100 г сечкано чоколадо и 50 мл сок од цеден портокал.
  3. Месете со дланките додека се изедначат состојките, потоа обликувајте бомбици со големина на орев.
  4. Во тенџере на оган искршете ги преостанатите 100 грама чоколадо, додајте 3 лажици масло за јадење и мешајте убаво да се растопи.
  5. Бомбиците извалкајте ги во топеното чоколадо и во чоколадни трошки по желба или со јатки.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: