Рецепти
Мафини со банана Ана Ѓорова

Вкусни мафини од банани, кокос и зачини за ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Банана(4 )

Јајце(4 )

Путер од кикирики-органски(115 Грама)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Кокосово брашно(120 Грама)

Цимет(2 Кафени лажици)

Морско оревче(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 175°C.
  2. Во голем сад испасирајте ги бананите, додајте ги јајцата, путерот од бадеми (или кикирики), кокосовото масло и ванилата. Со рачен блендер измиксирајте додека состојките се соединат.
  3. Потоа додајте го кокосовото брашно, циметот, морското оревче, печивото, содата и сол. Уште еднаш изблендирајте и соединете ја смесата.
  4. Намастете ги со путер кошничките за мафини и ставете 2/3 од смесата во секое калапче.
  5. Печете ги во загреаната рерна околу 15-20 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: