Рецепти
Мафини за 30 минути Margareta

Рецепт за солени мафини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Млеко(100 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Со миксер изматете ги јајцата со млекото, брашното и солта.
  2. Се сечкаат состојки по вкус, на пример, два мафина со мали парчиња сланина, два мафина со сечкана зелена пиперка и павлака, два мафина со мали парчиња шунка и кашкавал, два мафина со домати и фета сирење и два мафина со туна.
  3. Калапот за мафини се мачка со путер (или уште подобро е да се стават хартиени корпички), и се распоредува зeленчукот, месото, сирењата или тоа што го имате.
  4. Смесата со јајцата се распоредува во секој калап, така да содржи малку преку половината од калапот. Може да се наросат и со рендан пармезан.
  5. Се пече 20 минути на температура од 180°C.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: