Рецепти
Мафини за 30 минути
Рецепт за солени мафини
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Млеко(100 Милилитри)
Брашно(2 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Масло(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Со миксер изматете ги јајцата со млекото, брашното и солта.
- Се сечкаат состојки по вкус, на пример, два мафина со мали парчиња сланина, два мафина со сечкана зелена пиперка и павлака, два мафина со мали парчиња шунка и кашкавал, два мафина со домати и фета сирење и два мафина со туна.
- Калапот за мафини се мачка со путер (или уште подобро е да се стават хартиени корпички), и се распоредува зeленчукот, месото, сирењата или тоа што го имате.
- Смесата со јајцата се распоредува во секој калап, така да содржи малку преку половината од калапот. Може да се наросат и со рендан пармезан.
- Се пече 20 минути на температура од 180°C.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во