Рецепти
Мафини за 30 минути Margareta

Рецепт за солени мафини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Млеко(100 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Со миксер изматете ги јајцата со млекото, брашното и солта.
  2. Се сечкаат состојки по вкус, на пример, два мафина со мали парчиња сланина, два мафина со сечкана зелена пиперка и павлака, два мафина со мали парчиња шунка и кашкавал, два мафина со домати и фета сирење и два мафина со туна.
  3. Калапот за мафини се мачка со путер (или уште подобро е да се стават хартиени корпички), и се распоредува зeленчукот, месото, сирењата или тоа што го имате.
  4. Смесата со јајцата се распоредува во секој калап, така да содржи малку преку половината од калапот. Може да се наросат и со рендан пармезан.
  5. Се пече 20 минути на температура од 180°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: