Рецепти

Магична торта со нутела крем
За овој десерт се потребни само три состојки, а е одличен за љубителите на неодоливиот вкус на нутела кремот од лешници!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Јајцата матете ги со миксер на најсилно околу 10 минути. Треба да добиете смеса со трипати поголем волумен, а јајцата треба да бидат густи и пенасто изматени.
- Нутела кремот растопете го на пареа на следниот начин: ставете го кремот во стаклен сад. Во тенџере ставете вода и зовријте ја на рингла. Потоа врз тенџерето ставете го стаклениот сад со кремот и мешајте додека се растопи.
- Измешајте ја смесата со јајца и нутела крем и повторно изматете со миксер, но овој пат малку и со послаба јачина колку да добиете хомогена смеса.
- Смесата претурете ја во кружен калап за торти и печете ја во претходно загреана рерна на 175 степени, околу 20-25 минути.
- Тортата оставете ја кратко да се подолади, па посипете ја со шеќер во прав и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во