Рецепти
Магична торта со нутела крем Ана Ѓорова

За овој десерт се потребни само три состојки, а е одличен за љубителите на неодоливиот вкус на нутела кремот од лешници!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата матете ги со миксер на најсилно околу 10 минути. Треба да добиете смеса со трипати поголем волумен, а јајцата треба да бидат густи и пенасто изматени.
  2. Нутела кремот растопете го на пареа на следниот начин: ставете го кремот во стаклен сад. Во тенџере ставете вода и зовријте ја на рингла. Потоа врз тенџерето ставете го стаклениот сад со кремот и мешајте додека се растопи.
  3. Измешајте ја смесата со јајца и нутела крем и повторно изматете со миксер, но овој пат малку и со послаба јачина колку да добиете хомогена смеса.
  4. Смесата претурете ја во кружен калап за торти и печете ја во претходно загреана рерна на 175 степени, околу 20-25 минути.
  5. Тортата оставете ја кратко да се подолади, па посипете ја со шеќер во прав и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: