Рецепти
Магична торта со нутела крем Ана Ѓорова

За овој десерт се потребни само три состојки, а е одличен за љубителите на неодоливиот вкус на нутела кремот од лешници!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата матете ги со миксер на најсилно околу 10 минути. Треба да добиете смеса со трипати поголем волумен, а јајцата треба да бидат густи и пенасто изматени.
  2. Нутела кремот растопете го на пареа на следниот начин: ставете го кремот во стаклен сад. Во тенџере ставете вода и зовријте ја на рингла. Потоа врз тенџерето ставете го стаклениот сад со кремот и мешајте додека се растопи.
  3. Измешајте ја смесата со јајца и нутела крем и повторно изматете со миксер, но овој пат малку и со послаба јачина колку да добиете хомогена смеса.
  4. Смесата претурете ја во кружен калап за торти и печете ја во претходно загреана рерна на 175 степени, околу 20-25 минути.
  5. Тортата оставете ја кратко да се подолади, па посипете ја со шеќер во прав и послужете.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: