Рецепти
Макало со модар патлиџан и павлака
Вкусно макало за со топло, домашно лепче
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Модар патлиџан(1 поголем или 2 помали )
Павлака(250 Грама)
Сирење(100 Грама)
Мајонез(1 Супена лажица)
Сенф(1-2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Модриот патлиџан ставете го во рерна да се испече, а потоа оставете го да се исцеди. Излупете го и исечкајте го ситно.
- Парчињата модар патлиџан ставете ги во сад и измешајте ги со масло и сенф. Мешајте додека да се соединат состојките, а потоа оставете го садот настрана.
- Во друг сад измешајте ја павлаката со сирењето и мајонезот. Готовата смеса ставете ја во чинија, а одозгора ставете од смесата со модри патлиџани и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во