Рецепти
Македонска шницла Ана Ѓорова

Рецепт со телешко месо на македонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 Килограм)

Кромид(1 Килограм)

Кисело млеко(500 Милилитри)

Брашно(6 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Телешкото месо се сече на шницли кои убаво се толчат, се посолуваат и се валкаат во брашно.
  2. Шницлите се пропржуваат на убаво загреан зејтин, но само половично.
  3. Кромидот се чисти и се меле во машина за мелење месо, па се пржи во големо количество масло со многу мешање, додека да добие светло црвена боја.
  4. Потоа кромидот се става во половично испржените шницли и заедно се пржат на тивко за да не загорат.
  5. На крај се става 500 грама кисело млеко и шницлите се динстаат уште 5 минути. Се послужуваат топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: