Рецепти
Малиџано со пињоли Ана Ѓорова

Она што е поинакво во ова малиџано и по што тоа разликува од другите рецепти за малиџано е извонредниот вкус и мирис на пињолите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Модрите патлиџани се печат во рерна. Кога ќе се испечат, се лупат и се оставаат да се исцедат.
  2. Откако ќе се исцедат од течноста, патлиџаните убаво се гмечат, па им се става многу маслиново масло и сол по вкус.
  3. Потоа им се додава истолчениот лук, исечканите пињоли, исечканиот магдонос, мајонезот и павлаката и сè заедно убаво се меша.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: