Рецепти
Малиџано со пињоли
Она што е поинакво во ова малиџано и по што тоа разликува од другите рецепти за малиџано е извонредниот вкус и мирис на пињолите
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Модар патлиџан(2 големи )
Кисела павлака(200 Грама)
Мајонез(1 ќесичка )
Борови ореви (пињоли)(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Модрите патлиџани се печат во рерна. Кога ќе се испечат, се лупат и се оставаат да се исцедат.
- Откако ќе се исцедат од течноста, патлиџаните убаво се гмечат, па им се става многу маслиново масло и сол по вкус.
- Потоа им се додава истолчениот лук, исечканите пињоли, исечканиот магдонос, мајонезот и павлаката и сè заедно убаво се меша.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во