Рецепти
Маргарита сорбет Ана Ѓорова

Атрактивен алкохолен замрзнат десерт со ликер од портокал, текила и зелен лимон

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1/2 Чаша)

Шеќер(3/4 Чаши)

Ликер од портокал(3 Супени лажици)

Лимон(1/2 )

Портокал(1/2 )

Зелен лимон(1/2 )

Свеж сок од лимета(6 Супени лажици)

Текила(3/4 Чаши)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во тенџере на оган измешајте ги водата и шеќерот и направете сируп.
  2. Додајте сок од лимон, сок од зелен лимон, портокал и ренданата кора од овошките.
  3. Оставете да се олади, извадете ги корите од овошјето и ставете ја течноста во фрижидер.
  4. Откако ќе се подолади сирупот, додајте ликер од портокал, свеж сок од лимета и текила, а потоа ставете во замрзнувач додека ликерот речиси е замрзнат.
  5. Извадете го ликерот од замрзнувач и оставете малку да се одмрзне, додајте малку сол, а потоа сервирајте во чаши за маргарита и декорирајте со парчиња овошје.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: