Рецепти
Маринада од соја сос Ана Ѓорова

Одлична за свинско и пилешко месо, за риба и зеленчук на скара, а може да се експериментира и со црвено месо – нема да зажалите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Соја сос(5-6 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

Шеќер(2 Супени лажици)

Шафран

Морско оревче

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Кромидот исечкајте го многу ситно, а лукот исечкајте го и изгмечете го, а потоа измешајте ги со соја сосот, исцедениот сок од лимон и маслото.
  2. Додајте го шеќерот, шафранот, морското оревче и биберот и добро измешајте ги сите состојки.
  3. Месото ставете го во садот со маринадата и оставете го да отстои најмалку еден час, а потоа печете го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: