Рецепти
Маринирани шампињони Ана Ѓорова

Шампињони во тегли со оцет и зачини, кои може да ги употребувате по потреба како гарнир со главните јадења или како ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Оцет(0.5 Литар)

Вода(1 Литар)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ловоров лист

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шампињоните измијте ги и исечете ги по желба, ако се помали може да не ги сечете.
  2. Во тенџере на оган ставете вода, оцет, сол и шеќер и откако водата ќе зоврие додајте ги шампињоните. Гответе ги 3 до 5 минути.
  3. Готовите маринирани шампињони ставете ги во чисти тегли, прелијте ги во течноста во која се готвеа. Додајте неколку ловорови листови.
  4. Теглите затворете ги и оставете ги да се оладат. Шампињоните чувајте ги на ладно место и употребувајте ги по потреба.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: