Рецепти
Маринирани шампињони Ана Ѓорова

Шампињони во тегли со оцет и зачини, кои може да ги употребувате по потреба како гарнир со главните јадења или како ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Оцет(0.5 Литар)

Вода(1 Литар)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ловоров лист

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шампињоните измијте ги и исечете ги по желба, ако се помали може да не ги сечете.
  2. Во тенџере на оган ставете вода, оцет, сол и шеќер и откако водата ќе зоврие додајте ги шампињоните. Гответе ги 3 до 5 минути.
  3. Готовите маринирани шампињони ставете ги во чисти тегли, прелијте ги во течноста во која се готвеа. Додајте неколку ловорови листови.
  4. Теглите затворете ги и оставете ги да се оладат. Шампињоните чувајте ги на ладно место и употребувајте ги по потреба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: