Рецепти
Маринирани свински кременадли со лут сос Ана Ѓорова

Вкусни кременадли со чили сос од пиперки, домати и пченка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(4 парчиња )

Сенф(1 Супена лажица)

Мед(1 Супена лажица)

Јаболков оцет(2 Супени лажици)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Коријандер(малку )

Рендана кора од портокал(од 1 портокал )

Чили пиперка(12 )

Кромид(4 мали чешниња )

Црвена пиперка(2 )

Домат(4 )

Пченка во конзерва(250 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Маринада: во сад измешајте лажица мед, лажица сенф, две лажици јаболков оцет и три лажици маслиново масло. Додајте лажичка црвен пипер, малку сечкан коријандер и изрендана кора од еден портокал.
  2. Свинските кременадли премачкајте ги со маринадата убаво, превиткајте ги со проѕирна фолија и оставете ги во пластичен сад да отстојат најмалку 1 час.
  3. Потоа печете ги на скара од двете страни додека убаво заруменат.
  4. Лутите пиперчиња испечете ги на скара, потоа исечкајте ги ситно, исчистете ги од семките и помешајте ги исечканитекромид, домати и пченка. Зачинете со сол и бибер и пржете го сосот на умерен оган додека се згусне.
  5. Послужете го месото со сосот од лути пиперки во посебен сад, или истурете го врз месото по желба.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: