Рецепти
Маринирани свински кременадли со лут сос Ана Ѓорова

Вкусни кременадли со чили сос од пиперки, домати и пченка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(4 парчиња )

Сенф(1 Супена лажица)

Мед(1 Супена лажица)

Јаболков оцет(2 Супени лажици)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Коријандер(малку )

Рендана кора од портокал(од 1 портокал )

Чили пиперка(12 )

Кромид(4 мали чешниња )

Црвена пиперка(2 )

Домат(4 )

Пченка во конзерва(250 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Маринада: во сад измешајте лажица мед, лажица сенф, две лажици јаболков оцет и три лажици маслиново масло. Додајте лажичка црвен пипер, малку сечкан коријандер и изрендана кора од еден портокал.
  2. Свинските кременадли премачкајте ги со маринадата убаво, превиткајте ги со проѕирна фолија и оставете ги во пластичен сад да отстојат најмалку 1 час.
  3. Потоа печете ги на скара од двете страни додека убаво заруменат.
  4. Лутите пиперчиња испечете ги на скара, потоа исечкајте ги ситно, исчистете ги од семките и помешајте ги исечканитекромид, домати и пченка. Зачинете со сол и бибер и пржете го сосот на умерен оган додека се згусне.
  5. Послужете го месото со сосот од лути пиперки во посебен сад, или истурете го врз месото по желба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: