Рецепти
Маринирани свински кременадли со лут сос Ана Ѓорова

Вкусни кременадли со чили сос од пиперки, домати и пченка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(4 парчиња )

Сенф(1 Супена лажица)

Мед(1 Супена лажица)

Јаболков оцет(2 Супени лажици)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Коријандер(малку )

Рендана кора од портокал(од 1 портокал )

Чили пиперка(12 )

Кромид(4 мали чешниња )

Црвена пиперка(2 )

Домат(4 )

Пченка во конзерва(250 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Маринада: во сад измешајте лажица мед, лажица сенф, две лажици јаболков оцет и три лажици маслиново масло. Додајте лажичка црвен пипер, малку сечкан коријандер и изрендана кора од еден портокал.
  2. Свинските кременадли премачкајте ги со маринадата убаво, превиткајте ги со проѕирна фолија и оставете ги во пластичен сад да отстојат најмалку 1 час.
  3. Потоа печете ги на скара од двете страни додека убаво заруменат.
  4. Лутите пиперчиња испечете ги на скара, потоа исечкајте ги ситно, исчистете ги од семките и помешајте ги исечканитекромид, домати и пченка. Зачинете со сол и бибер и пржете го сосот на умерен оган додека се згусне.
  5. Послужете го месото со сосот од лути пиперки во посебен сад, или истурете го врз месото по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: