Рецепти
Маринирани свински ребра на скара Ана Ристеска

Најдобро е месото да го ставите во маринадата од вечер, а овој ручек одлично оди во комбинација со црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Најпрво се приготвува маринадата. Во еден сад с ставаат солта, биберот, мешавината зачини како и рузмаринот, убаво се мешаат, па во тој сад се додаваат свинските ребра и убаво се премачкуваат. Се оставаат да отстојат 10 часа.
  2. Откако ќе отстојат ребрата така приготвени, се подготвува скарата на која ќе се печат. Се загрева и се премачкува со масло.
  3. Ребрата се редат на скарата и се вртат да се запечат. Се превртуваат се додека не заруменат убаво од двете страни.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: