Рецепти
Маринирано свинско месо со грашак во сос Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско месо во зачини и мед со гарнир од варен грашак. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(500 грама без коска )

Грашок(300 Грама)

Мед(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(малку )

Бибер

Масло

Брашно(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото се сече на потенки парчиња.
  2. Состојките за маринада (мед, сенф, зачини) се мешаат и потоа со неа се премачкува месото.
  3. Маринираното месо се остава да стои 1 час, потоа се става во тава со масло и се запржува од двете страни.
  4. Кога е испржено месото, се налева вода во тавата колку да го покрие месото и се остава да се динста на тиво оган околу 30 минути.
  5. Потоа се вади околу половина чаша од течноста во која се динста месото, се остава да се олади и во истата се раствора брашното.
  6. Кашата се истура во тавата со месото, која сè уште не е на оган, се промешува додека се згусне, па се додава сварениот грашак и се остава да проврие уште 5 минути.
  7. Готовото месо се служи со салата по желба, со ориз или со компири и со грашакот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: