Рецепти
Маринирано свинско месо со грашак во сос Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско месо во зачини и мед со гарнир од варен грашак. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(500 грама без коска )

Грашок(300 Грама)

Мед(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(малку )

Бибер

Масло

Брашно(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото се сече на потенки парчиња.
  2. Состојките за маринада (мед, сенф, зачини) се мешаат и потоа со неа се премачкува месото.
  3. Маринираното месо се остава да стои 1 час, потоа се става во тава со масло и се запржува од двете страни.
  4. Кога е испржено месото, се налева вода во тавата колку да го покрие месото и се остава да се динста на тиво оган околу 30 минути.
  5. Потоа се вади околу половина чаша од течноста во која се динста месото, се остава да се олади и во истата се раствора брашното.
  6. Кашата се истура во тавата со месото, која сè уште не е на оган, се промешува додека се згусне, па се додава сварениот грашак и се остава да проврие уште 5 минути.
  7. Готовото месо се служи со салата по желба, со ориз или со компири и со грашакот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: