Рецепти
Маринирано свинско месо со грашак во сос Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско месо во зачини и мед со гарнир од варен грашак. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(500 грама без коска )

Грашок(300 Грама)

Мед(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(малку )

Бибер

Масло

Брашно(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото се сече на потенки парчиња.
  2. Состојките за маринада (мед, сенф, зачини) се мешаат и потоа со неа се премачкува месото.
  3. Маринираното месо се остава да стои 1 час, потоа се става во тава со масло и се запржува од двете страни.
  4. Кога е испржено месото, се налева вода во тавата колку да го покрие месото и се остава да се динста на тиво оган околу 30 минути.
  5. Потоа се вади околу половина чаша од течноста во која се динста месото, се остава да се олади и во истата се раствора брашното.
  6. Кашата се истура во тавата со месото, која сè уште не е на оган, се промешува додека се згусне, па се додава сварениот грашак и се остава да проврие уште 5 минути.
  7. Готовото месо се служи со салата по желба, со ориз или со компири и со грашакот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: