Рецепти
Мармалад од јапонски јаболки Ана Ѓорова

Ароматичен и вкусен мармалад од Вашето омилено овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јапонско јаболко(2 Килограми)

Лимон(1 )

Јаболко(1 )

Шеќер(1 Килограм)

Вода(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупете ги и исчистете ги јапонските јаболки, исечете ги на големи парчиња и ставете ги во длабок сад. Врз јапонските јаболки изрендајте ја кората и исцедете го сокот од лимонот.
  2. Излупете го и исечете го на коцки јаболкото, па измешајте го со јапонските јаболки.
  3. Во големо тенџере на оган ставете го шеќерот со 2 чаши вода и мешајте. Гответе го шеќерот на умерен оган додека се растопи, потоа додајте ги другите состојки и мешајте цело време.
  4. По околу 30 минути исклучете ја ринглата, мармаладот распоредете го во стерилизирани тегли и херметички затворете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: